Huis Verkopen Zonder Makelaar | Woning tips & info waar je blij van wordt

Het behoeft amper uitleg dat we ons bevinden in een oververhitte en bovengemiddeld actieve huizenmarkt. Een huis verkopen is in deze tijden niet erg lastig. Huizen gaan als warme broodjes over de toonbank en voor weinig mensen vormt de verkoop van hun huis een probleem.

Daarnaast bereikt de huizenmarkt recordhoogtes en stijgen de prijzen door het dak heen. Zo lijkt de huizenmarkt maar weinig te merken van de coronacrisis.

Dit alles werkt in het voordeel van makelaars. Door de snelle rotatiesnelheid op de huizenmarkt en de vele klanten die zich aandienen, verdienen zij vandaag de dag erg veel geld met het verkopen van huizen. Steeds meer mensen kiezen er tegenwoordig echter voor om hun woning te verkopen zonder makelaar.

Dit brengt namelijk erg veel voordelen met zich mee. Hieronder lees je alles over het verkopen van je woning zonder dat hier een makelaar aan te pas komt, het is namelijk een stuk minder moeilijk dan men in eerste instantie zou denken.


Wat is de rol van een makelaar in het verkoopproces van je huis?


Wanneer je ervoor kiest om je woning te verkopen zonder makelaar, zal je eerst moeten weten wat de toegevoegde waarde van een makelaar is. Met andere woorden, wat is de rol van een makelaar binnen het verkoopproces?

Een makelaar is een persoon die zorg draagt voor de verkoop van je huis. De makelaar houdt zich gedurende het proces met name bezig met de volgende zaken:


De rol van een makelaar is dus niet gering, maar ook niet bijster groot. Veel van de hierboven genoemde zaken bestaan eerder uit tijdrovende taken, dan dat ze bijzonder lastig zijn. Een goede makelaar is gekwalificeerd en dus lid van een makelaarsvereniging.

De bekendste zijn NVM (Nederlandse Vereniging voor Makelaardij) en VBO (Vereniging Bemiddeling Onroerend goed). Een dergelijk lidmaatschap toont aan dat ze zich aan bepaalde minimumvoorwaarden houden bij de verkoop van je woning.


Nieuw fenomeen: de internetmakelaar

Naast de traditionele makelaar die full service biedt en de verkoop geheel uit handen neemt, bestaat er nog de internetmakelaar. De internetmakelaar staat als het ware tussen de traditionele makelaar en het zelf verkopen van jouw huis in.

De rol van jou als verkopende partij wordt bij het gebruik maken van een internetmakelaar vrij groot, zo ben je bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor de bezichtigingen. Het grootste voordeel van een internetmakelaar zit in de kosten. De internetmakelaar is minder tijd kwijt en zal dus minder kosten factureren.


Moet ik een makelaar inschakelen?

Voorheen was men over het algemeen van mening dat een huis zelf verkopen onmogelijk was. Door de jaren heen is dit beeld met betrekking tot eigen woning verkopen echter sterk bijgesteld. Mensen verkopen steeds meer dingen zelf. Of het nou gaat om een handtas of een dure auto, zelf verkopen is trending.

Hetzelfde geldt op de woningmarkt, de rol van een makelaar raakt steeds meer ondergeschikt in deze tijd als je gaat verkopen. Een huis verkopen is steeds meer een aangelegenheid die in handen ligt van de bewoners zelf.

Het is niet verplicht om een verkoopmakelaar te gebruiken. Je mag dus zelf zorg dragen voor de verkoop van je huis. Kies je wel voor een makelaar, dan kost dit je uiteindelijk een flinke bak poen. De makelaar zal immers een vast percentage commissie pakken over de verkoopprijs en er worden geregeld nog bijkomende kosten gerekend.

Het gaat hier om duizenden euro's! De prijs waarvoor je huis verkocht wordt, staat dus niet gelijk aan de prijs die je voor het huis ontvangt. Feit is nou eenmaal, een makelaar is erg duur.


Is het realistisch om een huis te verkopen zonder makelaar?

Ja, zelf een huis verkopen is goed realiseerbaar. Sterker nog, een huis verkopen is helemaal niet zo lastig als het lijkt. Het verkopen zonder makelaar wordt gezien als een lastige beslissing en een onmogelijke opgave, maar in de praktijk blijkt dit meestal erg mee te vallen.

Een makelaar is net als jij immers gewoon een mens. Wist je dat je geen studie hoeft te hebben afgerond om jezelf makelaar te mogen noemen? Iedereen mag zichzelf makelaar noemen, 'makelaar' is namelijk geen beschermde titel.


De voordelen van zelf huis verkopen


Zitten er ook nadelen aan zelf verkopen? Hier moet je aan denken om als je beslist om je huis te verkopen!

Er zitten zeker een aantal nadelen aan het zelf verkopen van je huis. Naast het feit dat je de toegevoegde expertise van een makelaar mist, zal je ook je woning bijvoorbeeld niet zonder meer op Funda kunnen plaatsen. Een makelaar kan dit wel. Daarnaast zal een huis verkopen veel tijd kosten en de nodige frustraties opleveren.

Woning verkopen als "stille-verkoop"

Een tussenoptie is het off-market verkopen van je huis. Een off-market verkoop houdt in dat je huis wordt verkocht buitenom de openbare markt. Je huis zal dus niet op Funda terechtkomen. Voordeel is dat niet straks de hele buurt weet dat je je woning verkoopt en dat het je in principe niks kost.

Een dergelijke stille verkoop is gemakkelijk te realiseren, terwijl je het geld wat je normaliter aan een makelaar zou uitgeven nu in je eigen zak kunt stoppen.

Zo kan je simpel een Whatsappje sturen naar http://schatuwhuiswaarde.nl, zij zullen na een bezichtiging direct gratis een bod doen. Voor je het weet is de verkoop een feit.

Stille Verkoop van jouw woning
Wat moet je allemaal regelen en waar moet je aan denken bij zelf verkopen? Alles wat je nodig hebt:

Wanneer je een huis gaat verkopen zonder makelaar, komt daar een aantal dingen bij kijken. In het algemeen gaat het logischerwijze om de zaken die de makelaar normaliter zou afhandelen bij het verkopen van jouw huis. Denk hierbij aan:


Huis zelf verkopen? Tips voor woning verkopen zonder makelaar:

Kies je voor het besparen op kosten en daarmee voor het zelf verkopen van je woning? Hieronder staan een aantal nuttige tips om jouw huis snel te verkopen.

1. Ontwikkel een goede advertentietekst

Een goede tekst voor onder je advertentie kun je goed zelf in elkaar zetten. Makelaars werken namelijk met een vast format. Door op Funda eens wat huizen die door deze partij worden verkocht af te speuren, ontdek je snel hoe dergelijke teksten in elkaar steken.

Gebruik de opgedane informatie om zelf een tekst te schrijven. Aarzel niet om in detail te treden, maar overdrijf niet. Blijf subtiel, het doel is immers om mensen op bezichtiging te krijgen.

2. Spreid je kansen

Lang niet alle huizenkopers speuren alle mogelijke sites op het internet af wanneer zij op zoek zijn naar een nieuwe koopwoning. De meeste potentiële kopers hebben wel één of twee favoriete websites. Bij verkopen zonder makelaar doe je er goed aan om je kansen te spreiden en je advertentie op zoveel mogelijk websites online te zetten.

3. Pak fotografie serieus aan in je woning

Alleen al voor een professionele uitstraling van je advertentie is het van wezenlijk belang dat je deze voorziet van goede en kwalitatieve foto's. Wat foto's die je hebt gemaakt met je telefoon volstaan dus niet, ook al maakt je telefoon hele goede foto's.

Je kunt er het best voor kiezen om een professionele fotograaf in te schakelen. Je zou ook eens een rondje kunnen doen in de familie, wellicht wilt iemand uit de familie die ervaring heeft met fotografie wel wat foto's maken.

Huis fotografie uitbesteden maakt een wereld van veschil


4. Zorg voor een groot bereik

Een groot bereik behaal je enerzijds door je huis online te zetten op veel websites. Anderzijds kun je ook gebruik maken van je eigen netwerken. Door vrienden en familie actief te laten meezoeken naar potentiële kopers heb je binnen betrekkelijk korte tijd je eerste bezichtiging. Je zult merken dat veel mensen in je omgeving bereid zijn om je een handje te helpen. Hulp is altijd welkom!

5. Maak gebruik van social media

Verkopen zonder makelaar vereist een creatieve aanpak als het gaat om het in de markt zetten van je woning. Tegenwoordig kun je goed gebruik maken van de voordelen die social media je biedt. Zet je huis bijvoorbeeld op Facebook en vraag mensen je bericht te delen.

6. Regel een energielabel

Een huis verkopen in Nederland moet sinds 2015 met een energielabel. Dit geldt ook bij verkopen zonder makelaar. Ga je dus je huis zelf verkopen, vraag dan een energielabel aan. Met een goed energielabel zal je huist naast dat het verplicht is, sneller verkopen.

7. Doe aan verkoopstyling

Kopers zoeken naar een huis met potentie. De wijze waarop je je huis presenteert maakt veel verschil als het gaat om de wijze waarop potentiële kopers naar je huis kijken. Het is dus zeker aan te raden om je huis te stijlen alvorens de verkoop zeker bij verkopen zonder makelaar.

Verkoopstyling als je gaat verkopen


8. Maak een promotievideo van je huis

Gaat de verkoop niet helemaal volgens plan of wil je juist direct met perfectie de markt op? Dan kan een promotievideo uitkomst bieden. Een dergelijke video biedt een stuk meer diepgang dan slechts foto's. Zo kunnen potentiële kopers het huis goed bekijken. Een huis verkoopt zichzelf immers niet!

9. Maak gebruik van de Open Huizen Dag

De Open Huizen Dag kan net dat extra zetje geven dat je nodig hebt. Veel mensen die op zoek zijn naar een woning grijpen op de Open Huizen Dag namelijk hun kans. Uit onderzoek is gebleken dat de Open Huizen Dag de verkoop van je woning aanzienlijk kan versnellen. Wil je snel je huis verkopen? Maak hier dan zeker gebruik van.

10. Laat je niet van de wijs brengen door makelaars

Veel makelaars zullen er alles aan doen om het belang van een echte makelaar te bewijzen. Uiteraard zullen ze fel tegen het zelf verkopen van je woning zijn. Een huis verkopen zonder dat daarbij een makelaar komt kijken, achten zij onmogelijk.

Dit is een logische reactie, gezien zij voor hun maandelijkse loon afhankelijk zijn van deze markt. Het is belangrijk om niet te veel waarde te hechten aan dergelijke reacties van makelaars, zij verdedigen immers slechts hun beroep. Het blijkt op dagelijkse basis vaak genoeg dat een woning verkopen prima mogelijk is zonder een makelaar en zonder oneindige bezichtigingen.


Durf je het niet aan maar wil je toch een besparing realiseren?

Wil je je huis verkopen tegen een maximale prijs, maar durf je het niet aan om dit zonder een makelaar te doen? Dan vormt de stille verkoop voor jou een ideale middenweg. Een huis verkopen doe je zo simpel, met een forse tijd besparing en zonder vervelende kosten . Daar komt nog eens het voordeel bij kijken dat straks niet je hele buurt weet dat je gaat verhuizen door een Funda advertentie.

Via een stille verkoop is het erg makkelijk om jouw huis te verkopen en het is dus zeker de moeite waard voor de meeste verkopers. Bespaar eenvoudig duizenden euro's en jouw tijd met onze aanpak.

Heb jij besloten om je huis te verkopen? Kijk op http://schatuwhuiswaarde.nl voor meer info of stuur ons een berichtje op +44 7441 449144 en wij noemen spoedig contact me je op. Wij

Geld besparen met off-market deals

Snel uw huis verkopen zonder makelaar of kosten?

Wilt u sneller en werkelijk zonder kosten uw woning verkopen zonder gedoe en oplopende kosten, dat kan met een "Off-Market" verkoop ook wel "Stille verkoop" genoemd.

Dat houdt in dat u niet het hele Funda traject hoeft door te lopen en sneller met minder kosten uw geld krijgt - EN ook nog eens 10% voorschot op uw rekening*.